🎂 Tort de Banana Moale si Aromat – Reteta Simpla si Sanatoasa pentru Un Desert Special

Vrei sa pregatesti un tort deosebit, rapid si din ingrediente naturale? Aceasta reteta de tort cu banane si crema fina de branza este solutia ideala pentru un desert de zi cu zi sau o aniversare plina de gust. Tot ce iti trebuie sunt cateva ingrediente accesibile si un strop de rabdare!

Ingrediente pentru o forma rotunda de 20 cm:
200 g faina de grau spelta (sau faina normala)
100 ml lapte
400 g banane foarte coapte
1 lingura ulei de cocos
1 pliculet praf de vanilie
150 g piure de mere (apfelmus)
1 lingura cacao pudra
2 lingurite praf de copt
1 lingurita scortisoara
1 praf de sare
Pentru crema:
200 g crema de branza
2 linguri piure de mere

Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 175°C. Pregateste forma rotunda unsa cu ulei de cocos si tapetata cu faina sau acoperita cu hartie de copt.
Paseaza fin bananele si amesteca-le cu piureul de mere, laptele, praful de vanilie si uleiul de cocos, pana obtii o crema omogena.
Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si praful de sare.
Incorporeaza treptat amestecul de faina in crema de banane, amestecand constant, pana obtii un aluat omogen si usor fluid.
Imparte aluatul in doua parti egale. Intr-una dintre ele adauga 1 lingurita de lapte si 1 lingura de cacao pudra, amestecand bine.
Toarna alternativ cele doua tipuri de aluat in forma, folosind doua pungi de plastic ca sa creezi un efect marmorat.
Coace tortul timp de 20-30 de minute, verificand cu o scobitoare daca este gata.
Dupa ce s-a racit, orneaza tortul cu crema facuta din 200 g crema de branza amestecata cu 2 linguri de piure de mere.
Si gata! Un tort moale, aromat si sanatos, perfect pentru orice ocazie dulce! 🍌🎂